top of page

"המנציחים ציון"

מצבות ראשון לציון

מחוייבים למצבות בטיב מעולה עם גימור מדוייק וליטוש דק השומר על ברק ומראה חדש ומקצועי לאורך שנים

יחס אישי ושירות גם בבית הלקוח

לייעוץ והצעת מחיר - חינם

מתעניינים בניקוי מצבה?

התקשרו עכשיו !

 

052-3328558

ניקוי ושימור מצבות

חברת קדישא מנקה ומתחזקת את השבילים והשטחים הציבוריים בבתי הקברות. את המצבות של יקירכם אתם צריכים לנקות...

האם בקרתם לאחרונה במקום קבורתם של אחד מיקיריכם וגיליתם מצבה מלוכלכת וזקוקה לניקוי ותחזוקה?  השאלה הראשונה שעולה "האם המצבה הזו באמת זקוקה לניקוי?" 

 

מצבות קבורה צוברות, עם הזמן, שכבה של שאריות או לכלוך הנוצרת בעקבות מים, אבק, פטריות או בוץ. כל אלה נוטים להצטבר על אבנים בעיקר, בחלקים סדוקים או נקבוביים.

אבנים מכל סוג נראות אולי בטוחות לניקוי אבל גם אבן צריך לדעת לנקות, ומאוד חשוב לפני שאתם מנקים את אבן המצבה להתייעץ עם אדם מקצועי או עם הקבלן שהקים את המצבה.

מאידך אתם יכולים לשכור שירותי ניקיון מצבות מחברה מקצועית.

מצבות מאבן ושיש כמו כל דבר בחוץ, מתלכלכות בכתמי אבנית, ירוקת, עובש, שכבה ביוגנית, פטינה ואבק כמובן. המחשבות על ניקוי המצבה מתחילות לצוץ זמן קצר אחרי הקמתן לכן רצוי לדעת כמה דברים בנושא ולדאוג לניקיון המצבות בהקדם.

ככל שהניקיון יהיה לעיתים קרובות יותר כך ניקוי המצבה יהיה קל ומהיר יותר.

רבים חושבים בטעות שירוקת או אבנית או פטינה המצטברות על המצבה היא לכלוך. אנשים רבים רוצים ושואפים שמצבות שיש יישמרו חדשות כמו ביום קנייתם וזו טעות.  לא רק שניקיון יסודי מידי או גס עלול לפגוע באבן המצבה בצורה בלתי הפיכה, אלא שזה גם יוצר מראה מוטעה של מצבה שהוחלפה לא מזמן...

יתרה מזו, הצמיחה של שכבת ירוקת או שכבה ביוגנית על המצבה נוצרת בתהליך טבעי של פטריות, צפיפות העצים והצטברות העלים הנושרים המאפיינת את בתי העלמין בכלל. כתוצאה, אתם מתחילים לדאוג לניקיון המצבה ולנקות אותה מידי כמה חודשים. אולם יש ניקיון שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך לאבן המצבה.

אז איך מנקים אבן?

לניקוי מצבות אבן טבעיות ורכות, הנה מספר טכניקות מומלצות:

 

  • הרבה מים.

  • מברשת רכה או מברשת שיניים.

  • סבון או דטרגנט בעל חומציות ניאטרלית.

  • אומנם זו אבן קשה אבל נדרש ניקיון וטיפול עדין ורגיש לא שורט ללא צמר פלדה או ברזלית.

 

ישנם כלים שלא מומלץ בכלל להשתמש עבור ניקוי מצבות האבן כי הם גורמים לנזקים בלתי הפיכים לאבן במקום לשמר אותה כגון: מברשות קשות, סכינים וכלים ממתכת, חומרי ניקוי חומציים וחומרים ניקוי אחרים שנועדו להברקה או פוליש כמו: אקונומיקה ופנטסטיק. בכלל זה גם חומרי איטום.

הכי טוב זה הרבה מים ומברשת רכה למצבה חדשה יחסית ללא בעיות של ירוקת וסדקים.

מאוד כדי להתייחס ספציפית לסוג האבן שממנו עשויה המצבה ולהשתמש בחומרי ניקוי המתאימים במיוחד בשבילה.

ישנם כתמים קשים אותם יש לנקות בעזרת אנשי מקצוע או חומרים מיוחדים.

 

פעמים רבות, שכבה ביוגנית עשויה לגרום להחמרה במצב האבן ולכן עדיף לנקות את האבן בהקדם. רבים מאנשי המקצוע בתחום יינקו את האבן כדי לשמר את הצבע והמראה המקורי של המצבה.

 

חומרים רבים משמשים לבניית מצבות אבן ולכן חשוב להבין אילו מהם זקוקים לניקוי וכל כמה זמן.

תחילה, בואו נתבונן בחומרים השונים מהם מורכבות מצבות האבן. אבן טבעית תמיד נחשבה, לאורך כל ההיסטוריה, כאבן המועדפת ביותר בתי הקברות. מבין הסוגים הנפוצים בשימוש אפשר למצוא את: אבן החול, גיר, שיש וגרניט. 

 

האם אבנים כאלה ניתנים לניקוי?

אם המצבה מתחילה להראות סימני סידוק, התפוררות, קילוף או כל סימן להתדרדרות – אל תנקו! אתם עשויים לפגוע באבן יותר מאשר לעשות טוב. בשלב הבא, יש לקבוע מאיזה סוג עשויה המצבה? סוג האבן קובעת איזו באיזו שיטה יש להשתמש כדי לנקות את האבן. מרבית מצבות האבן עשויות אבן חול, לוחות צפחה, שיש, גיר או גרניט. הכלל הראשון הקובע, עוד לפני שקבעתם את סוג האבן, הוא להקפיד על עדינות, ככל שניתן. להשתמש בשיטות מעודנות כדי להשיג את תוצאות הניקוי הרצויות מבלי לפגוע באבן. ייתכן מאוד שלא תוכלו לנקות את האבן ביסודיות, כפי שציפיתם. 

ניקוי מצבות אבן גרניט

ניקוי מצבות גרניט מובא כאן כדוגמא טובה המתייחסת גם למצבות העשויות אבן גיר, אבן חול ושיש. בנוסף לכך, הודות לחוזק ועמידות הגרניט, אפשר להשתמש בשיטות מירוק והברשה גסים יותר. תוכלו גם להשתמש במכונת שטיפה בלחץ מים, כל עוד החומר במצב יציב ואינו מראה סימנים של סידוק או שבירה.

 

מילה אחת לאזהרה, כשאתם משתמשים במכונת שטיפה בלחץ מים יש להיזהר מהאזורים בהם יש כיתוב או תחריט. מכונות השטיפה בלחץ עשויות להסיר את הכיתובים או העיטורים השחורים שעל המצבה ולכן, עדיף להשתמש בהן רק באזורים שאין תחריט בתוכם.

 

פוליש על מצבות גרניט נועד להסיר את סימני הקלציום שנותרו עקב השימוש במים בזמן הניקיון. מומלץ להשתמש באבן סיד למטרה זו. את אבני הסיד ניתן להשיג בחנויות לחיות מחמד שכן הן משמשות בכלובים של ציפורים ומכרסמים. אבני הסיד לא יקרות כלל ומומלץ לרכוש כמה יחידות לשימוש עתידי. אופן השימוש של אבן הסיד על המצבה הוא פשוט למדי: יש להניח את האבן בצידה השטוח ולשפשף בתנועות מעלה ולמטה במקום של הסימן. אבן הסיד משמשת כחומר גרגירי משפשף המסיר את שאריות הקלציום מהמשטח.

 

מצבות הגרניט כפי שהן נראות בבתי העלמין עשויות מגרניט טבעי הנוצר בתהליכים של אלפי מיליוני שנים לפני זמננו מתוך המגמה המותכת של פנים כדור-הארץ. סלעי הגרניט נוצרים אחרי קירור המגמה בעומק האדמה והם נחשפים על פני השטח או בסמוך לו במקומות רבים בעולם. במחצבות אשר נבנות בתוך מאגרי הגרניט נחצבים מהסלע גושים ענקיים בתהליכים של קידוח, פיצוץ וניסור. מאוחר יותר, עוברים הגושים אל המפעלים, שם הם נחתכים ומעובדים למגוון שימושים הכוללים: בנייה, מטבחים, מוצרים שונים, רהיטים לבית וגם למצבות קבורה. כאשר מדובר במצבות, סתתים מומחים ואומנים משתמשים בטכנולוגיה מודרנית במטרה ליצור עבודת אומן ייחודית עבור כל מצבה, והרי היא נועדה לזכור ולהנציח את המנוחים. 

bottom of page